Umíš poskytnout první pomoc?!

Oblastní spolek Českého červeného kříže Praha 1 sdružuje lidi, jejichž cílem je pomáhat potřebným. Zabývá se především první pomocí, přípravou na krizové stavy, dárcovstvím krve, aktivitami pro děti a mládež a pro seniory a organizujeme rekondiční tábor.

Je součástí Českého červeného kříže. Český červený kříž je národní společností hnutí Červeného kříže a Červeného půlměsíce. Jedná se o největší celosvětově působící humanitární organizaci. Vždy se řídí sedmi principy Hnutí Červeného kříže: humanita, nestrannost, neutralita, nezávislost, dobrovolnost, jednota a světovost.

Tradice samostatného spolku na území Prahy 1 sahá až do roku 1919, kdy byl ustaven vůbec první místní spolek Československého červeného kříže na Hradčanech. Oblastní spolek ČČK Praha 1 s působností v Praze 1 a v Praze 2 tvoří 6 místních skupin. Součástí jsou i skupiny dětí - kroužky mladých zdravotníků, Otevřený klub seniorů, Klub dárců krve a Humanitární jednotka.

Rozeznáš krvinku od krevní destičky? Zkus to na těch plyšových, které tu mají. Naučíš se tu hrozně důležitou věc, naučíš se resuscitovat čili oživovat. Nechceme myslet na žádné ošklivé věci, ale jsou chvíle, kdy vteřiny rozhodují a je dobré být připraven. Poskytování první pomoci je hlavním tématem expozice Oblastního spolku Českého červené kříže Praha 1. Vše se tu dozvíš a vyzkoušíš si to na gumové figuríně. Abys mohl postrašit rodiče, můžeš si nechat udělat strašidelné fiktivní zranění.

 

 

Dražba dřevěných hraček
Soutěž [kouzlo starých příběhů]

Místa konání 

Partneři 

Partneři fotosoutěže rajče babylon coody hotel-bavorsko alík staré hrady

Bambiriáda 2012

Tři dny dobrovolnických aktivit po celé ČR
banner