PŘEDSTAVUJEME - ORION,o.s. Rychnov nad Kněžnou

Jako již každý rok, tak i letos se rychnovské Bambiriády zúčastnilo Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION. U jejich stanoviště je možno si nabarvit sádrový odlitek nebo udělat obrázek ubrouskovou technikou. Sdružení ORION zajištuje volnočasové aktivity pro děti s handicapem (sportovní, počítačové, výtvarné, vzdělávací). Paní Šimečková nám sdělila, že se jí letošní ročník Bambiriády moc líbí a že jí vyhovují prostory určené ke konání akce.

více o tomto sdružení na http://www.os-orion.eu/

KDO JSME?

Jsme občanské sdružení, které podporuje rodiny s dětmi s handicapem, aby mohly žít stejný život jako jejich zdraví vrstevníci – aby děti mohly navštěvovat školu, aktivně trávit svůj volný čas, stejně jako zažívat všechny další věci, které jsou chápány ostatními lidmi jako samozřejmé – pokud je mohou bez obtíží využívat. Působíme v okrese Rychnov nad Kněžnou, sdružujeme rodiny s dětmi s handicapem.

Nabízíme rodinám dětí se zdravotním postižením takové možnosti, které mají za úkol rodinu posílit, zachovat její soudržnost, aby byla schopna a ochotna vychovávat s láskou své dítě s postižením, aby přijala jeho handicap a naučila se s ním žít.

Rodiny, které mají dítě s postižením, se stávají členy sdružení, protože si uvědomují velikou podporu skupiny lidí, která řeší podobné problémy. Na společných setkáních si mohou povídat nejen o tom, co je trápí, ale naopak také o radostech, které jsou jiné, než v rodinách se zdravými dětmi, mohou si vzájemně předávat své zkušenosti a rady při péči a výchově dítěte s handicapem. Členové sdružení pomáhají při realizaci jednotlivých aktivit, pomáhají připravovat dlouhodobé plány a cíle.

Poskytujeme dvě sociální služby – Osobní asistenci a Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi.

 

Dražba dřevěných hraček
Soutěž [kouzlo starých příběhů]

Místa konání 

Partneři 

Partneři fotosoutěže rajče babylon coody hotel-bavorsko alík staré hrady

Bambiriáda 2012

Tři dny dobrovolnických aktivit po celé ČR
banner