Závěrečná tisková zpráva - Bambiriáda Český Brod

Poslední květnový víkend letos patřil celorepublikové přehlídce volnočasových aktivit pro děti a mládež, Bambiriádě. Již 14. ročník akce, kterou vyhlašuje Česká rada dětí a mládeže (ČRDM), se připojil k evropskému roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity.

Bambiriáda se koná jednou za rok ve všech krajích České republiky. Letošní akce se zúčastnilo 18 měst a mezi nimi poprvé i Město Český Brod. Bambiriáda probíhala celostátně od pátku 25. do neděle 27. května. Hlavním mottem celé akce bylo „Nadšení i zkušenost" představující spojení nadšení mladších se zkušenostmi starších.

Prostory bambiriádního městečka tvořily areály: gymnázia, ANNA - Domova pro seniory, základní a praktické školy, 1. ZŠ, Podlipanského muzeua a hřiště TJ Slavoj.

Aktivní prezentace v areálu českobrodského gymnázia oficiálně zahájil v sobotu v 10:30 hod. hlavní koordinátor Bambiriády v Českém Brodě, vedoucí 14. skautského střediska Psohlavci, Mgr. Josef Ležal, za účasti starosty města Bc. Jakuba Nekolného a místostarosty Mgr. Pavla Janíka.

V bambiriádním městečku se prezentovaly aktivní střediska volného času, rozmanité dětské organizace, spolky a občanská sdružení dětí a mládeže. Součástí prezentace jednotlivých účastníků byly hry, soutěže, zábava, tvorba a nechyběly ani ukázky záchranářské či hasičské techniky. Všechna stanoviště byla propojena bambiriádní hrou, která vrcholila výlovem kachniček, maskota
letošní Bambiriády.

Hlavním pořadatelem akce byl Junák, svaz skautů a skautek ČR - středisko 214.14 Psohlavci Český Brod. Na přípravě a organizaci se dále podílelo dalších 22 sdružení. Vstupními branami Bambiriády prošlo za dva dny přes 1100 návštěvníků, zúčastnilo se přibližně 90 organizátorů a vystupovalo přes 300 účinkujících, z toho 130 dětí z MDDM Úvaly. Mezi účastníky patřili i senioři z ANNY - Domova pro seniory, kteří se zúčastnili některých dílen, pořádaných v jejich areálu. V prostorách Podlipanského muzea se mohli účastníci díky obětavému Mirkovi Stárkovi seznámit se skautským hnutím a v další expozici s historií ochotnického loutkového divadla v Českém Brodě.

Díky nadšení organizátorů, přízni počasí a spokojenosti návštěvníků Bambiriáda v Českém Brodě proběhla velice úspěšně a mnohým připomněla, kolik aktivních sdružení ve městě věnuje svůj čas dětem a mládeži.

Kristýna Šílová
PR manažer Město Český Brod
tel.: 321 612 119
mob.: 733 384 871
e-mail: silova@cesbrod.cz

 

Dražba dřevěných hraček
Soutěž [kouzlo starých příběhů]

Místa konání 

Partneři 

Partneři fotosoutěže rajče babylon coody hotel-bavorsko alík staré hrady

Bambiriáda 2012

Tři dny dobrovolnických aktivit po celé ČR
banner